top of pageAirbrush Tanning

 

Airbrush tanning, ook wel bekend als spray tan, bezorgt je in een mum van tijd een mooi bruin kleurtje zonder schade toe te brengen aan je huid. Het beste en gezondste alternatief voor zon of zonnebank!

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het merk Marc Inbane, koploper van natuurlijke tanningproducten.

In tegenstelling tot de meeste andere merken bevat Marc Inbane originele kleurpigmenten, waardoor je steeds een naturelle, honingbruine kleur verkrijgt (geen oranje of groene schijn).

 

Het merk is bovendien vrij van parabenen en siliconen, dus ook gevoelige huiden komen in aanmerking.
Voor de tanning

Vooraleer je komt is het belangrijk dat je je alvast onthaart en de huid heel goed scrubt. Hiervoor gebruik je best een scrub op waterbasis (niet met olie) of de Marc Inbane scrubhandschoen (verkrijgbaar in het salon).

De scrub zal er namelijk voor zorgen dat het kleurtje goed opgenomen wordt en hierdoor egaal en gelijkmatig verdeeld wordt. Ook zal het resultaat hierdoor langer blijven. Besteedt bij het scrubben vooral aandacht aan droge plaatsen zoals ellebogen en knieën.

Draag bij je bezoek zeker geen deodorant of parfum! Door een chemische reactie in combinatie met het product kan dit tot duidelijk kleurverschil en vlekken leiden. Na de laatste douchebeurt voordat je komt, doe je dus best niks meer aan van cosmetica, dagcrème mag wel.

Kom in donkere, loszittende kledij en schoenen om nadien wrijving op de huid te vermijden, anders zou dit kunnen leiden tot strepen.Tijdens de tanning

Je bent volledig vrij om te kiezen wat je wenst te dragen tijdens het sprayen. Meestal wordt gekozen voor topless aangezien je hierdoor zo min mogelijk tanning lines creëert.

Je draagt het best donkere lingerie/bikini of je kan gebruik maken van een wegwerpstring. Eventuele resten van het product op je kledij gaan gemakkelijk uit in de was.Na de tanning

Na de tanning dien je de droogtijd te respecteren! Na minstens 3 uur drogen is het kleurtje volledig ingewerkt en kan je het afspoelen. Langer dan 3 uur wachten mag ook, dit heeft geen effect op de intensiteit van het kleur.

Bij de eerste douchebeurt zal je zien dat al het overtollige product er af spoelt, dat is normaal. Wacht dan nog even af, want ongeveer 2 à 3 uur nadien zal het bruin kleurtje terug ontwikkelen en ziet u het eindresultaat.

Let bij het afdrogen steeds goed op dat je met de handdoek dept en niet wrijft.

Insmeren met bodylotion wordt na elke douchebeurt aanbevolen voor een mooier resultaat en langere hechting.

Prijzen

Gelaat en decolleté - incl. gezichtsscrub

€ 25

 

Bovenlichaam en gelaat of onderlichaam (benen)

€ 28 

 

Volledig lichaam

€ 40

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft mijn kleurtje?

Het kleurtje blijft gemiddeld 5 tot 7 dagen en zal nadien geleidelijk aan vervagen. De houdbaarheid is afhankelijk van hoe goed je gescrubd hebt vóór de tanning, je dagelijkse huidverzorging en je huidtype.

Hoe beter je de huid hydrateert, hoe langer je het resultaat zal behouden. Smeer dus zeker met een bodylotion na elke douchebeurt.

Wanneer kom ik best langs?

Indien je een tanning wenst voor een bepaalde gelegenheid zoals een trouwfeest, communie- of lentefeest, plan je je afspraak best 1 of 2 dagen voordien in, zo heb je al minstens 2 douchebeurten gehad en is het kleurtje op z'n mooist.

Kan het voor zwangere vrouwen?

Airbrush tanning is perfect veilig voor jouw babybuikje.

Kan ik het kleur kiezen?

Nee, Marc Inbane werkt op een andere manier dan standaard tanning. Het product is zodanig samengesteld dat het bij aanraking met gelijk welke huidskleur, automatisch één tint donkerder zal verkleuren. Hierdoor zal je altijd een naturelle kleur krijgen. Je kan het vergelijken met het kleur die je krijgt als je goed gebruind bent door de zon.

Kan ik tannen voordat ik op reis vertrek?

Dat kan zeker want de spray tan heeft geen enkele invloed op je bruining door de zon. Je zal niet makkelijker of moeilijker bruinen dan anders.

Blijf je wel insmeren met zonnecrème, want het product biedt geen bescherming tegen UV-straling.

Kom ik best op proef voor mijn huwelijk? 
 

De keuze ligt volledig bij jezelf, al wordt het wel aangeraden. Zo hoef je niet extra te stressen net voor je trouwdag en weet je al een beetje waar je aan toe bent.

Als je een proef inplant, doe je dat best minstens 2 weken voordien, zodat er zeker geen resten meer zitten op je lichaam. Misschien een leuk idee om te plannen rond je laatste fitting of wanneer je op proef gaat voor je haar en make-up?

bottom of page